Terug naar overzicht

Programmawijziging: Mw'Soul (Ghalia Benali & Mâäk) vervangt Kris Defoort

22/10/2018

De openingsdag van Jazz Brugge zal er iets anders uit zien. Pianist Kris Defoort ziet zich genoodzaakt om zijn creatie SurSoundings uit te stellen, omwille van gezondheidsredenen. Het project Mw'Soul (zie onder) zal dit concert vervangen. 


Over Mw'Soul (Ghalia Benali & Mâäk)

De Tunesische zangeres Ghalia Benali wordt geroemd voor haar bijdrage aan de modernisering van de Arabische muziek en schuwt de ontmoeting met andere muzikale culturen niet. Het project Mw'Soul is haar meest spirituele werk, gebaseerd op de rijke soefi-poëzie met teksten van haar hand of van jonge Arabische dichters zoals Abdallah Ghodeim.
Het project heeft tegelijk een maatschappelijke boodschap en is een reactie op het huidige politieke klimaat dat de verdeeldheid versterkt. Ghalia Benali zoekt via haar teksten naar samenhang en een spirituele connectie tussen mensen. Mw'Soul komt dan ook van het Arabische woord Mawsouline, wat zoveel betekent als verbondenheid.

De muziek voor dit project werd gearrangeerd en uitgevoerd door het Belgische collectief Mâäk, dat geen onbekende is voor het W.E.R.F.-label. Het album Mw’Soul verscheen in 2017 en was hun vijfde release op het label. 

Ghalia Benali (zang), Laurent Blondiau (trompet), Michel Massot (trombone, tuba), Guillaume Orti (fluit), Sylvain Debaisieux (saxofoon), Stephan Pougin (drums)